Projects

Academic & Healthcare
180 Wells AvenueAthletic & Recreation CenterBienen School of Music, Northwestern UniversityBridgewater State UniversityBroad Art Museum at Michigan State UniversityBrown University & Ship Street SquareCenter D’Art Diane DufresneCIGI Campus at University of WaterlooCleveland ClinicCleveland Clinic parking lotCleveland State University Center for Innovation in Medical ProfessionalsCollege Campus in Amherst MACornell Community Center & LibraryDaemen CollegeGoldring Student CenterHarrison Medical BuildingHawthorn School Science CourtyardHillfield Strathallan College CourtyardHudson Valley Office ComplexHutchinson Metro CentreLoyola University St. Ignatius Community PlazaLoyola University West QuadMaria Fareri Children’s HospitalMcMaster University StreetMichigan State University, College of Human Medicine, Grand Rapids Research CenterMichigan UniversityMiss Porter’s School – Admissions BuildingMohawk CollegeNew England TechNorth Central College – Sesquicentennial WalkwayNorth Gateway Plaza, University of Toronto Mississauga CampusNortheastern Illinois UniversityOrchard Park Athletic FieldOrozco AcademyPalos Community HospitalPittsburgh Theological SeminaryPlymouth District LibraryRobert J. Richardson Middle SchoolRowan College at Burlington CountyRoxbury Latin SchoolRutgers School of BusinessStonehill CollegeSUNY Cortland Tennis CourtsThe Museum of Science & IndustryThe Yard, Rutgers UniversityTinkham Veale University Centre, Case Western Reserve UniversityTriton College StadiumUniversity of Chicago – 58th Street WestUniversity of Chicago North Science QuadUniversity of ConnecticutUniversity of Illinois at Chicago PavilionUniversity of MassachusettsUniversity of MichiganUniversity of Toronto – Mississauga CampusUniversity of WisconsinUptown Alleyway & MOCAWaterloo CourthouseWaubonsee Community College

Plymouth District Library

Plymouth District Library

Merritt Cieslak Design, PLC

Plymouth, MI

As part of the Plymouth District Library repair project, plans were made to fix weathered outdoor signs, refinish the steps and replace the front entrance sidewalk, porch, add larger lighting poles and decorative planters. With nearly a thousand people coming to the library each day, the original entrance and sidewalk had worn out within two decades of use, causing the surface to become uneven. The main entrance was replaced with a combination of Richcliff® and Copthorne® pavers creating a smoother and safer sidewalk. Cast from natural stone surface textures, the pavers offer a beautiful natural appearance that is durable, making them an ideal choice for busy pedestrian streets. The refined surface and long-lasting color are guaranteed to withstand harsh winter conditions that have previously worn out such building elements. As a result, the renovated front entrance opens up access to the parking lot and beautifies the surrounding streetscape, all the while complementing the revitalized library building.