fbpx

Projects

Permeable
180 York Street3rd StreetArgyle StreetAthletic & Recreation CenterAurora Police StationBentley University ArenaBerry LaneBrooklyn Naval YardsBuckingham FountainBushnell’s Basin at Canal WalkCasa QueretaroChurch Street ParkingCity Field Met StadiumCleveland Clinic parking lotDunbar ParkEast Liberty Presbyterian ChurchEaston Gateway parking lotEvanston Fountain SquareFrancis Street Parking LotFranklin D. Roosevelt State ParkFulton Pocket ParkGarden City CenterGlen Ellyn METRA Parking LotGoldring Student CenterGrafton LumberyardGrand Traverse Fire StationGrove StreetHoboken Southwest ParkHudson Sponge Connection, West SideLC New AlbanyLiberty Village ParketteLoyola University St. Ignatius Community PlazaLoyola University West QuadMary Bartelme ParkMcDonald’s Chicago FlagshipMilwaukee DomesMonona Permeable Parking lotMorton ArboretumMount Lebanon High SchoolNavy PierNew Trier High SchoolNew York Botanical GardenNorth Union Streetscape in OleanNorthwestern Lake Forest HospitalOrozco AcademyParvis du parc Frédéric-BackPearl Street StreetscapePlaza de las AmericasPort of RochesterPrairie District ParkRadio FlyerRhode Island Public Transit AuthorityRiggs Heritage ParkRiverside Green Parking LotServiam Gardens Senior ApartmentSKF Parking LotStonehill CollegeSUNY Cortland Tennis CourtsThe Post at 200 SmithThe Weston Hotel/Delaware NorthTinkham Veale University Centre, Case Western Reserve UniversityTown of WilliamsvilleTriton College StadiumUnited Nations HeadquartersUniversity of MichiganUptown Alleyway & MOCAUSS Constitution Overlook ParkVillage GreenWaubonsee Community CollegeWest Union Green StreetsWhole Foods – Springbrook Shopping Center

Northwestern Lake Forest Hospital

Northwestern Lake Forest Hospital

oslund.and.assoc.

Lake Forest, IL

The newly built Northwester Medicine Lake Forest Hospital is a state of the art 500,000 square foot facility with 116 acres of open space. While team worked diligently to create a structure that drew inspiration from Lake Forest’s architectural heritage, it also maintained a scale that wouldn’t overwhelm the community. The extensive outdoor space includes two-tiered pond and waterfall, walking and biking trails, enormous presence of red maples and other tree and plant species to complement and envelop the new hospital. The parking lot includes center drive lanes using Eco-Line™ permeable pavers in an Ice Grey Series™ finish. The light color helps reduce the heat island effect and the permeable paver minimizes stormwater runoff helping to maintain and regenerate the local groundwater. The facility complements the unique aesthetic of Lake Forest.