fbpx

Projects

Condos & Offices
1035 West VanBuren180 Wells Avenue225 Davisville Landscape Revitalization2950 N Sheridan400 Wellington Condo500 Totten Pond Road at CityPoint616 Lofts on Monroe66 Water StreetAssembly RowBalliol CondominiumsBank of Canada – Head Office, OttawaBishops Place West HartfordBrown Stone House CondominiumCasa QueretaroCenter Point Business ParkChicago Marriott NapervilleCleveland Ohio Transportation Authority COTAContinental Towers in ChicagoEast Side Bond Condominium ComplexEdge 1909 ApartmentsEdge ApartmentsErie Federal Credit UnionErnst & YoungFairmont HotelFashion House CondominiumFirst Mercury Financial CorporationFlats on VineFuseGrafton LumberyardGTECH World HeadquartersHalifax Central Library, Halifax, Nova ScotiaHeinz LoftsHolland Energy ParkHubbard CondominiumHudson Valley Office ComplexHullmark Condominium Roof DeckHullmark PlazaHutchinson Metro CentreHyatt Regency ChicagoIBEW Local 134Innovation DriveLoews Hotel EntranceLotus CondominiumMetal Craft / SCAG Power EquipmentMusée CondoOakbrook Business ParkOcean 650 ApartmentsOffice Building roof deckOne FederalOne Wells AvenuePark at United Steel WorkersParkway CenterPier 4Riverside PlazaRoosevelt Collection ParketteServiam Gardens Senior ApartmentSidney Research CampusSixth Street MewsTelus Tower & Union PlazaThe 6thThe FoundryThe Milan CondominiumsThe Post at 200 SmithThe Preserve, OakvilleThe TremontThe Weston Hotel/Delaware NorthThird District Police StationToronto City HallTrump Parc StamfordUnited Nations HeadquartersUptown Alleyway & MOCAValassisValhalla CondominiumsVoke LoftsWestage TowersWhitby City Hall

Voke Lofts

Voke Lofts

A.T Leonard and Associates Landscape Architecture

Worcester, MA

Located in the old vocational and technical high school of Worcester Mass, are 84 new living residences. These range in size from 1 to 3 bedroom units for individuals and families. In addition to individual housing units, this historic facility offers outdoor play, a Fitness and wellness center, and function ability for residents.

To tie into the renovated interior, A.T. Leonard and Associates was brought in to soften up and provide a usable landscape, which will hold up to the city environment. The buildings unique shape allowed for protection from the busy city streets while still creating a nice area to relax and gather. An Exterior corridor extends along the front and through the building for pedestrian access and light traffic. For this a durable pavement was need that could withstand not only the every-day use but also withstand delivery and emergency vehicle traffic, all while remaining aesthetically pleasing and functional. Copthorne pavers were chosen, for their unique reala surface and texture. The unique look of Copthorne allowed for use of modern technology without modernizing the architecture of the building or spaces. The Copthorne was laid in different patterns depending on where it was in relation to on the site, while at the same time being intermingled throughout natural stone as well.

Expert execution and attention to detail was provided by Emanouil Co.