fbpx
Menu

Projects

Permeable
180 York Street3rd StreetArgyle StreetAthletic & Recreation CenterAurora Police StationBentley University ArenaBerry LaneBrooklyn Naval YardsBuckingham FountainBushnell’s Basin at Canal WalkCasa QueretaroChurch Street ParkingCity Field Met StadiumCleveland Clinic parking lotDunbar ParkEast Liberty Presbyterian ChurchEaston Gateway parking lotEvanston Fountain SquareFrancis Street Parking LotFranklin D. Roosevelt State ParkFulton Pocket ParkGarden City CenterGlen Ellyn METRA Parking LotGoldring Student CenterGrafton LumberyardGrand Traverse Fire StationGrove StreetHoboken Southwest ParkHudson Sponge Connection, West SideLC New AlbanyLiberty Village ParketteLoyola University St. Ignatius Community PlazaLoyola University West QuadMary Bartelme ParkMcDonald’s Chicago FlagshipMilwaukee DomesMonona Permeable Parking lotMorton ArboretumMount Lebanon High SchoolNavy PierNew Trier High SchoolNew York Botanical GardenNorth Union Streetscape in OleanNorthwestern Lake Forest HospitalOrozco AcademyParvis du parc Frédéric-BackPearl Street StreetscapePlaza de las AmericasPort of RochesterPrairie District ParkRadio FlyerRhode Island Public Transit AuthorityRiggs Heritage ParkRiverside Green Parking LotServiam Gardens Senior ApartmentSKF Parking LotStonehill CollegeSUNY Cortland Tennis CourtsThe Post at 200 SmithThe Weston Hotel/Delaware NorthTinkham Veale University Centre, Case Western Reserve UniversityTown of WilliamsvilleTriton College StadiumUnited Nations HeadquartersUniversity of MichiganUptown Alleyway & MOCAUSS Constitution Overlook ParkVillage GreenWaubonsee Community CollegeWest Union Green StreetsWhole Foods – Springbrook Shopping Center

McDonald’s Chicago Flagship

McDonald’s Chicago Flagship

Ross Barney Architects

Chicago, IL

The new Chicago Flagship celebrates the pure simplicity and enduring authenticity of McDonald’s, welcoming both residents and visitors to a playful and informal gathering place in the heart of the city.

The site is a full city block, just steps off Michigan Avenue, occupied since 1983 by the iconic “Rock ‘n Roll” McDonald’s. The new design rebalances car-pedestrian traffic creating a city oasis where people can eat, drink and meet. Landscape area was increased to include an expansive pedestrian-centric space, a restaurant in a civic plaza with outdoor seating, park area and more than 70 trees as well as native and drought resilient plants throughout.

McDonald’s corporate commitment to sustainability is at the core of the new restaurant design. One of the many design elements is the permeable paving used throughout the site to reduce stormwater runoff and the heat island effect. The paving used in sidewalks, entrances and areas adjacent to the building use the 3 x 12″ Plank Permeable Paver with special order Series™ finish designed to handle vehicular and pedestrian loads while the Eco-Line® multi-unit platform with a Smooth Premier finish handles the demands of the drive-thru lanes and parking lot. The restaurant is applying for LEED certification.