fbpx
Menu

Projects

Urban Plazas
Argyle StreetAvonshire Park, North YorkBank of Canada – Head OfficeBroad Art Museum at Michigan State UniversityBrown University & Ship Street SquareCedar PointCitySquare GarageCleveland Firefighters MemorialCreative CampusDistillery DistrictDowning Street RevitalizationEast Side Bond Condominium ComplexEducation First, Hult BuildingEvanston Fountain SquareFront Street RevitalizationGrafton LumberyardHalifax Central LibraryHarrison PATH StationHoboken Southwest ParkHudson LightsHudson Valley Office ComplexHullmark PlazaJames Street Go StationKew Gardens StreetscapeLiberty Village ParketteLittle Caesars ArenaLovejoy WharfLoyola University St. Ignatius Community PlazaMansfield Town Square at Storrs CenterMarket Square – ClevelandMarkham Civic Center PlazaMary Bartelme ParkMBTA Wonderland Pedestrian BridgeMilwaukee DomesNavy PierNew York Botanical GardenPark at United Steel WorkersParvis du parc Frédéric-BackPat Bayly SquarePier 4Plaza de las AmericasPrairie District ParkPublic Plaza at CN TowerServiam Gardens Senior ApartmentStonehill CollegeSylvester Baxter Riverfront ParkTelus Tower & Union PlazaThe Indianapolis Motor SpeedwayThe Western Reserve Historical Society of ClevelandThe Yard, Rutgers UniversityToronto City HallTown of WilliamsvilleTriton College StadiumUniversity of Chicago North Science QuadUniversity of ConnecticutUniversity of MassachusettsUniversity of Toronto – Mississauga CampusUptown Alleyway & MOCAUSS Constitution Overlook ParkVaughan Metropolitan CentreWest Madison Pocket ParkWheeling Town CenterWhite Plains Library

James Street Go Station

James Street Go Station

IBI Group

Hamilton, Ontario

Built on the main Canadian National Railway line through the north end of Hamilton, West Harbour GO Station started out as part of a larger plan to expand train services to the Greater Toronto Area. The project included the construction of a new all-glass station building, two train platforms, access towers and overpass bridges. Tying into the station are newly built multi-level and surface parking spaces, as well as a spacious paved boulevard leading up to the station entrance. Designed to accommodate swarms of daily commuters, the designer chose custom 24×24 and 12×24 paver sizes, and special order colours for the paved entrance, as the refined surface is ideal for high traffic pedestrian areas. Combined with planter accents and designated bike racks, the mottled finish of the large paving stones lends a modern feel to the new train station, which in turn is expected to spur development in the surrounding North End and Harbour West neighbourhoods.