fbpx Goldring Student Center | Unilock Commercial
Architects and Engineers
Your region
Search
Favorites
Sign in
en
    EN FR ES
Go Back
Muted Eco-Optiloc pavers elevate the visual appeal of nearby trees and the glass architecture of the student center.
zoom-svg
folder-svg download-svg
share-svg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
A pedestrian approaches a walkway built with muted Eco-Optiloc pavers, with nearby trees casting long shadows on the pavement.
zoom-svg
folder-svg download-svg
share-svg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Goldring Student Center
Project type
Academic & Healthcare,
Pedestrian,
Permeable
Location
View on map
Toronto, ON
Application
Pedestrian, Permeable
Style
Traditional

Creating the Goldring Student Center on The Victoria College Campus at University of Toronto provided much-needed space for meeting rooms, student government offices and more than 20 student clubs, a renovated cafe, two-story lounge, assembly space, landscaped quad courtyard and the addition of lockers for commuter students. Moriyama and Teshima preserved many of the iconic heritage features of the former student union building built in 1952, a historically listed building.

The infill project in uptown Toronto required new landscaping for the entire site and the addition of a new fire route. Site services were carefully designed and permeable paving was chosen for lane-ways, pedestrian and vehicular components in order to meet municipal limits for the ratio of impervious surface area on the project.

Unilock Eco-Optiloc™ pavers were chosen to deliver high infiltration rates and heavy-duty vehicular capacity. Two colors, natural and charcoal, were used to integrate wayfinding in the space. These pedestrian and bicycle paths and roadways provide access and harmony through the site.

Grey Eco-Optiloc pavers achieve a subtle tonal balance with the surrounding architecture leading to the front entrance.
zoom-svg
folder-svg download-svg
share-svg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Muted Eco-Optiloc pavers elevate the visual appeal of nearby trees and the glass architecture of the student center.
zoom-svg
folder-svg download-svg
share-svg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Muted Eco-Optiloc pavers elevate the visual appeal of nearby trees and the glass architecture of the student center.
zoom-svg
folder-svg download-svg
share-svg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Product Used:
3
3
View Favorites
Skip to content