fbpx Cleveland Clinic parking lot | Unilock Commercial
Architects and Engineers
Your region
Search
Favorites
Sign in
en
    EN FR ES
Go Back
Eco-Optiloc pavers clearly define the size and shape of the Cleveland Clinic parking lot, with grass islands providing sidewalks for travel.
zoom-svg
folder-svg download-svg
share-svg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Painted yellow lines delineate parking spaces at the Cleveland Clinic, which features Eco-Optiloc™ pavers throughout the space.
zoom-svg
folder-svg download-svg
share-svg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Cleveland Clinic parking lot
Project type
Academic & Healthcare,
Parking Lots,
Permeable
Location
View on map
Avon, OH
Application
Pedestrian
Style
Traditional

The existing Cleveland Clinic Hospital located in Avon, Ohio needed to expand in order to continue meeting the health care needs of its community. The clinic identified that they needed to build a new, multi story bed tower and the byproduct of this new bed tower was the need for a massive increase in parking on a tight budget. The challenge the design team faced was that much of the available property and the adjacent property was wetland. In order to protect the wetland, stormwater runoff from the parking lot was not allowed.

The design team, in conjunction with the Army Corps of Engineers, decided that permeable pavers was the product of choice to deal with the stormwater sensitivities. The high infiltration rate of Eco-OptilocTM meant that stormwater would be reabsorbed below ground. The ‘L’ interlocking shape of Eco-OptilocTM provided superior resistance to heavy vehicular and truck traffic. The mechanical installation of the pavers, coupled with the low cost of maintenance, kept the project on budget in the short and long term.

Motor vehicles occupy a busy parking lot at the Cleveland Clinic, featuring a warm dark grey hue of Eco-Optiloc pavers throughout the space.
zoom-svg
folder-svg download-svg
share-svg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
ECO-OPTILOC™
Natural
Motor vehicles occupy a busy parking lot at the Cleveland Clinic, featuring a warm dark grey hue of Eco-Optiloc™ pavers throughout the space.
zoom-svg
folder-svg download-svg
share-svg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Motor vehicles occupy a busy parking lot at the Cleveland Clinic, featuring a warm dark grey hue of Eco-Optiloc™ pavers throughout the space.
zoom-svg
folder-svg download-svg
share-svg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Product Used:
3
3
View Favorites
Skip to content