fbpx Center D’Art Diane Dufresne | Unilock Commercial
Architects and Engineers
Your region
Search
Favorites
Sign in
en
    EN FR ES
Go Back
Tri-colored Il Campo pavers cohesively blend with the beige and chrome architecture of the building, bordered by boardwalk style walkways.
zoom-svg
folder-svg download-svg
share-svg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
The textures of Il Campo pavers shine under the light of the sun, with a stunning art piece on display outside the building entrance.
zoom-svg
folder-svg download-svg
share-svg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
White, grey and black Il Campo pavers feature different textures, with jointing sand applied to keep them tightly secured.
zoom-svg
folder-svg download-svg
share-svg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Tri-colored Il Campo pavers make up a grand walkway to the entrance of the building, where a metal art piece sits within a water fountain.
zoom-svg
folder-svg download-svg
share-svg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Tri-colored Il Campo pavers make up a grand walkway to the entrance of the building, where a metal art piece sits within a water fountain.
zoom-svg
folder-svg download-svg
share-svg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Tri-colored Il Campo pavers stretch the length of the street, bordered by grass and trees, and the road.
zoom-svg
folder-svg download-svg
share-svg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Tri-colored Il Campo pavers transition to a boardwalk-style walkway at the front entrance of the building.
zoom-svg
folder-svg download-svg
share-svg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
A boardwalk-style walkway transitions to tri-colored Il Campo laid horizontally moving left and right toward the road.
zoom-svg
folder-svg download-svg
share-svg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Center D’Art Diane Dufresne
Project type
Academic & Healthcare,
Streetscapes
Location
View on map
Repentigny, QC
Application
Pedestrian
Style
Geometric

The Centre D’Art Diane-Dufresne, was the first building completed as part of a master plan with the Municipality of Repentigny on the bank of the St. Lawrence River. The plan is to transform a once-sparse, underutilized park into a cultural corridor with thematic gardens, a civic plaza and a theatre. The design team used different textured pavers and positioned the building at the nexus of new walking paths, linking a main boulevard with surrounding residential lanes and helping to draw people to the site. To contrast with the building’s architecture, which is clad in locally sourced wood, the Landscape Architects combined Promenade Plank Paver™ with II Campo® and Smooth Premier finishes in order to complement the design of the Art Center.

 

In alliance with Rocvale in the Province of Quebec

Il Campo brushed texture pavers hold an art piece outside the Center D'Art Diane Dufresne entrance.
zoom-svg
folder-svg download-svg
share-svg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
A boardwalk-style walkway transitions to tri-colored Il Campo laid horizontally moving left and right toward the road.
zoom-svg
folder-svg download-svg
share-svg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Il Campo brushed texture pavers hold an art piece outside the Center D'Art Diane Dufresne entrance.
zoom-svg
folder-svg download-svg
share-svg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
View Favorites
Skip to content