Projects

Academic & Healthcare
180 Wells AvenueAthletic & Recreation CenterBienen School of Music, Northwestern UniversityBridgewater State UniversityBroad Art Museum at Michigan State UniversityBrown University & Ship Street SquareCenter D’Art Diane DufresneCIGI Campus at University of WaterlooCleveland ClinicCleveland Clinic parking lotCleveland State University Center for Innovation in Medical ProfessionalsCollege Campus in Amherst MACornell Community Center & LibraryDaemen CollegeGoldring Student CenterHarrison Medical BuildingHawthorn School Science CourtyardHillfield Strathallan College CourtyardHudson Valley Office ComplexHutchinson Metro CentreLoyola University St. Ignatius Community PlazaLoyola University West QuadMaria Fareri Children’s HospitalMcMaster University StreetMichigan State University, College of Human Medicine, Grand Rapids Research CenterMichigan UniversityMiss Porter’s School – Admissions BuildingMohawk CollegeNew England TechNorth Central College – Sesquicentennial WalkwayNorth Gateway Plaza, University of Toronto Mississauga CampusNortheastern Illinois UniversityOrchard Park Athletic FieldOrozco AcademyPalos Community HospitalPittsburgh Theological SeminaryPlymouth District LibraryRobert J. Richardson Middle SchoolRowan College at Burlington CountyRoxbury Latin SchoolRutgers School of BusinessStonehill CollegeSUNY Cortland Tennis CourtsThe Museum of Science & IndustryThe Yard, Rutgers UniversityTinkham Veale University Centre, Case Western Reserve UniversityTriton College StadiumUniversity of Chicago – 58th Street WestUniversity of Chicago North Science QuadUniversity of ConnecticutUniversity of Illinois at Chicago PavilionUniversity of MassachusettsUniversity of MichiganUniversity of Toronto – Mississauga CampusUniversity of WisconsinUptown Alleyway & MOCAWaterloo CourthouseWaubonsee Community College

Center D’Art Diane Dufresne

Center D’Art Diane Dufresne

ACDF® Architecture

Groupe BC2

Repentigny, QC

The Centre D’Art Diane-Dufresne, was the first building completed as part of a master plan with the Municipality of Repentigny on the bank of the St. Lawrence River. The plan is to transform a once-sparse, underutilized park into a cultural corridor with thematic gardens, a civic plaza and a theatre. The design team used different textured pavers and positioned the building at the nexus of new walking paths, linking a main boulevard with surrounding residential lanes and helping to draw people to the site. To contrast with the building’s architecture, which is clad in locally sourced wood, the Landscape Architects combined Promenade Plank Paver™ with II Campo® and Smooth Premier finishes in order to complement the design of the Art Center.

 

In alliance with Rocvale in the Province of Quebec